19:30

Sundsvalls DFF 2

Referat: Brunflo FK - Sundsvalls DFF 2

En dag som präglades av ett rejält regnande på förmiddagen och en nordlig vind som höll i sig hela dagen och kvällen men som vanligt håller planen undan vatten extremt bra. Skönt att ha en plan som vi kan lita på. :)
Vi har tränat och tjatat under de senaste veckorna på att våga hålla i bollen och spela på felvänd spelare så mycket att det måste finnas en hel del skavsår i öronen på spelarna men trägen vinner och i första halvlek gör vi precis som vi arbetat med den senaste tiden. Vi rullar och spelar tillbaka bollen vilket gör att forwards inte bara behöver springa i djupled samtidigt som vi får med vårt centrala mittfält på ett helt annat sätt än tidigare. Tror dessutom inte att backlinjen varit så involverad i vårt spel på hela säsongen.
Detta gör att vi i den 17:e minuten kan göra 1-0 genom Becca på pass från Sabina. Matchtavlan hinner knappt ändra resultatet innan Becca gör sitt andra för dagen där hon sätter en extrem press på deras mv och kan bryta bollen och lägga in den med högern för en gångs skull.
Vi kontrollerar matchen hela halvleken och har ytterligare bud på mål men resultatet håller sig fram till 43:e minuten där Agnes slår en frispark som går igenom hela vägen till Millan som stoppar dit stortån och sätter psykologiska 3-0 precis innan halvtid.
Den gamle hockeytränaren sa en gång att 3-0 är det svåraste att leda med i ishockey och det verkade som det var lika för oss igår. Efter halvtidskaffet faller vi tillbaka i gamla synder och trots att vi skulle kunna spela ut ännu mer gör vi tvärtom och ska slå de avgörande passningarna direkt istället för att göra det enkla. Vi bjuder in SDFF så de kan komma upp i banan med bollen och efter en tilltrasslad situation där vi inte spelar till domaren blåser gör de 3-1 och vi blir lite småstirriga och inte agerar som vi vill göra. Några ströchanser har vi att utöka men vi släpper inte till något mer utan kan ta underbara 3 poäng som gör att vi tillfälligt lämnar det nedre strecket.
Guldskon idag går till Carro för ett stabilt ytterbacksspel främst i första men hela backlinjen med Carro, Alma, Elina, Millan och Liv (i andra halvlek på ovan position) gör ett fantastiskt jobb tillsammans men detta är en match där hela laget skall ha beröm för en bra insats över 90 minuter.

Nästa vecka är det de tre sista matcherna för vårsäsongen.
Vemdalen borta på Vemvalla i div 3 på måndag kl 19:30
Frösön borta på Lövsta i div 2 på onsdag kl 19:45
Offerdal hemma i div 3 på söndag kl 13:00